ДПС и ГЕРБ-СДС ще подкрепят предложението за разкриване на произхода на осиновения

...
ДПС и ГЕРБ-СДС ще подкрепят предложението за разкриване на произхода на осиновения
Коментари Харесай

ДПС и ГЕРБ-СДС ще подкрепят предложението за разкриване на произхода на осиновения в съда

ДПС и ГЕРБ-СДС ще подкрепят предложението за откриване на произхода на осиновения в съда. Това стана ясно на взаимен брифинг на двете партии. 

След диалог сред парламентарните групи на Движение за права и свободи и ГЕРБ в зала ще подкрепим предлагането за откриване на произхода на осиновения в съда, каза Ертен Анисова от Движение за права и свободи. Тя напомни, че текстът, който визира разкриването на произхода в Семейния кодекс, препоръчан от ПП-ДБ е бил отритнат от парламентарната правна комисия. Сега обаче двете партии са се разбрали текстовете да бъдат подкрепени в пленарната зала. 

Хатидже Георгиева от Движение за права и свободи пък разяснява, че внасят три оферти. " Едното от тях е обвързвано с условието за мнение от отдел Закрила на детето при положение на осиновяване на внук от бабата и дядото. Следващото предложение включва разширение на достъпа до националната електронна осведомителна система за цялостно обезпечаване посредством включване на представител на Държавната организация за протекция на детето към профилиран орган към Министерския съвет и повишение на прозрачността. Последното предложение е по отношение на промени, свързани с наблюдаване след осиновяване, за гарантиране, че правата и ползите на детето са предпазени ", добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР